بتن عیار 250

درباره ما ازما بتن
درباره ما ازما بتن

به بتنی که در ساخت هر مترمکعب آن از 250 کیلوگرم سیمان استفاده شده است، بتن آماده عیار 250 می‌گوییم. بتن از سنگدانه (شن و ماسه)، سیمان و آب تشکیل‌شده است و براساس کاربرد و نوع آن ممکن است دارای افزودنی‌های متفاوتی نیز باشد. از میان اجزای اصلی بتن، خلوص یا عیار آن با میزان سیمان بتن در ارتباط است. به کمک عیار می‌توانیم به نوع و کاربرد بتن پی ببریم. کارخانه‌های بتن آماده برای پروژه‌های مختلف انواع متفاوتی از بتن را با ویژگی‌های و عیارهای گوناگون می‌سازند. بتن عیار 250 نیز بیشتر برای ساخت سازه‌های معمولی و ساده تولید می‌شود.

مطالعه بیشتر : بتن اماده عیار 150

بتن اماده عیار 250

خرید بتن عیار 250

تهیه بتن عیار 250 عیار از شرکتی که در فرآیند تولید، از تجهیزات پیشرفته و مواد درجه یک بهره می‌برد مناسب‌ترین گزینه است. افزون بر این، آزمایش‌های کنترل کیفی و حفظ شرایط ایده‌آل ساخت بتن، باید جزو الویت‌های اصلی تأمین‌کننده بتن باشد.

شرکت نام‌آشنای آزما بتن ماد با بهره‌گیری از امکانات آزمایشگاهی به‌روز، بتن عیار 250 و دیگر عیارها را با کیفیتی بالا تولید می‌کند. این شرکت همه مراحل تولید را با همکاری متخصصان کارآزموده و فعالیت دقیق واحد کنترل کیفی زیر نظر دارد. همچنین کارخانه‌ بتن‌سازی آزما بتن ماد به سیستم یخ‌ساز و سیستم آب گرم، تجهیز شده تا دمای بتن در روز‌های گرم و سرد به‌خوبی کنترل شود.

انواع بتن این شرکت که با تکیه بر توان تجهیزاتی آن و تجربه و تخصص کارکنان تولید می‌شود، در عیار و رده مقاومتی متفاوت در دسترس است. قیمت مناسب محصول با وجود سابقه طولانی فعالیت شرکت و توان تولیدی بالای آن از دیگر مزایای تهیه بتن از آزما بتن ماد است. در کنار تولید محصولات باکیفیت و پاسخگوی نیازهای گوناگون، ارائه خدمات مناسب به مشتریان نیز از نکات مهمی است که هنگام خرید بتن باید به آن توجه کنید. تیم حرفه‌ای مهندسی و مشاوره فنی آزما بتن ماد در این مورد نیز به همه تعهدات حرفه‌ای و اخلاقی و استانداردها پایبندی کامل دارند.

مطالعه بیشتر : خرید بتن سبک

خرید بتن آماده عیار 250

مقایسه بتن عیار 250 با سایر عیارهای بتن

مهمترین تفاوت‌های بتن عیار 250 با بتن‌های عیار بالاتر در وهله نخست در میزان مصرف سیمان است. زیرا برای ساخت آن از سیمان کمتری استفاده می‌شود. حمل‌ونقل این بتن آسان است و به شرایط نگهداری ویژه‌ای نیاز ندارد. اما گاهی در سایت پروژه نیز آن را تهیه می‌کنند.

از آنجا که بتن دارای عیار 250 در مقایسه با عیارهای بالاتر (300 تا 400) از مقاومت کمتری برخوردار است، کاربرد آن برای پروژه‌های متوسط مناسب‌تر است. بنابراین، در پروژه‌های معمولی و ساختمان‌هایی با ارتفاع معمول که نیاز به استحکام فوق‌العاده نیست، می‌توان از آن به جای بتن‌های دارای عیار بالاتر استفاده کرد. این موضوع باعث صرفه‌جویی در هزینه‌ها می‌شود. زیرا با توجه به میزان کمتر سیمان، در قیاس با عیارهای بالاتر قیمت مناسبی دارد.

از سوی دیگر، بتن عیار 250 به‌عنوان بتن مگر و برای زیرسازی و کف‌سازی نیز کاربرد دارد. بسته به صلاحدید کارشناسان، در مواردی که بتوان از بتن‌های عیار پایین‌تر استفاده کرد، برای کاهش هزینه می‌توان به جای عیار 250 از عیارهای 150 و 200 استفاده کرد.

مطالعه بیشتر : بتن آماده 

مقایسه بتن عیار 250 با سایر عیارهای بتن

روش‌ تولید بتن عیار 250 چیست؟

در کارخانه‌های تولید بتن آماده، بتن را فارغ از عیار آن طی فرآیند بچینگ (Batching) آماده می‌کنند. در این فرآیند که به شیوه وزنی یا حجمی قابل اجراست، اجزای مختلف بتن برای تولید عیار مناسب با یکدیگر ترکیب می‌شوند. میزان مواد اصلی براساس طرح اختلاط مناسب هر عیار وزن می‌شود. نخست اجزای خشک (سیمان و سنگدانه‌ها) را درون میکسر می‌آمیزند. پس از آن، آب نیز به مخلوط اضافه می‌شود.

بسته به بزرگی پروژه و فاصله کارخانه تا محل پروژه می‌توان بتن را به‌طور کامل در کارخانه آماده کرد یا اینکه ترکیب نهایی مواد را در کارگاه ساختمانی انجام داد. اگر قرار بر آماده‌سازی بتن در حین حمل‌ونقل باشد نیز، مواد در مسیر کارگاه و درون تراک میکسر (کامیون مخلوط‌کن) ترکیب می‌شوند و بتن هنگام تحویل کاملاً آماده خواهد بود. در تولید غیرکارخانه‌ای و کارگاهی، پیروی از طرح اختلاط ضروری است.

مطالعه بیشتر : بتن اماده عیار 200

روش‌ تولید بتن آماده عیار 250 چیست

استانداردهای تولید بتن عیار 250 چیست؟

در کارخانه‌های تولید بتن آماده، مقادیر مناسب سیمان، سنگدانه و آب را براساس فرمول‌های مشخص با یکدیگر می‌آمیزند تا بتنی با عیار و مقاومت فشاری مناسب به‌دست آید. در پروژه‌هایی که بتن در محل مصرف آماده می‌شود نیز استانداردهای لازم باید رعایت شود. این استانداردها را به‌عنوان طرح اختلاط بتن می‌شناسیم. نسبت تقریبی مواد در طرح اختلاط بتن عیار 250، بر این اساس است:

نسبت تقریبی اختلاط حجمی مصالح خشک برای ساخت بتن عیار 250

مصالح مصرفی

برای سیمان فله

برای سیمان کیسه‌ای

سیمان

1

1

شن

5/4

5/6

ماسه

3

5/3

طرح اختلاط را در واقع می‌توان به دستور آشپزی شبیه دانست که در آن نوع و میزان مواد مورد نیاز برای تهیه بتن‌هایی با عیارهای مختلف آمده است؛ با این تفاوت که مقادیر مصالح معمولاً به صورت نسبت و در ارتباط با یکدیگر تعیین می‌شود.

شن با حدود 70% از نسبت کل سنگدانه‌ها، جزء اصلی و استحکام‌بخش بتن و بیشترین ماده مورد نیاز برای تهیه آن است. پس از آن به ماسه نیز به‌عنوان سنگدانه مهم بعدی نیاز داریم. شن و ماسه مورد استفاده بهتر است حداقل دوبار شور باشد. همچنین، شن از نظر دانه‌بندی شامل بادامی شکسته و نخودی شکسته است.

کاربردهای بتن آماده عیار 250 چیست؟

بتن عیار 250 با توجه به مقاومت فشاری متوسطی که دارد در رده بتن‌های معمولی قرار دارد. استفاده از آن برای ساخت‌ سازه‌های معمول، ساختمان‌های کوچک و متوسط و پروژه‌های نه‌چندان سنگین و پیچیده ایده‌آل است. افزون بر مقاومت متوسط، به دلیل عمر مفید قابل‌قبول و هزینه مناسب می‌توان از بتن عیار 250 به‌‍‌عنوان ماده ساختمانی چندمنظوره بهره برد. کاربرد آن برای ساخت پایه‌ یکپارچه و همچنین ساخت بتن مسلح رایج است. از مهمترین کاربردهای بتن‌ عیار250 می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ساخت پایه و ستون
  • ساخت سقف داخلی
  • تزئینات پله‌ها و راهروها
  • بنا کردن دیوار نگهدارنده ( کمک به پشتیبانی و ثبات سازه‌)

ساخت جاده، پی دیوار، تسطیح، بلوک‌های بتنی و… با توجه به مقاومت فشاری بتن 250 از دیگر کاربردهای آن به‌شمار می‌رود.

مطالعه بیشتر : قیمت بتن خودمتراکم

کاربردهای بتن آماده عیار 250 چیست

قیمت بتن عیار 250 چگونه تعیین می‌شود؟

عوامل گوناگونی در تعیین قیمت بتن‌ آماده نقش دارند. بر همین اساس، قیمت بتن عیار 250 با توجه به فاکتورهای زیر مشخص می‌شود:

  • حجم بتن مورد نیاز
  • عیار بتن (میزان سیمان آن)
  • فاصله کارخانه بتن‌سازی تا محل اجرای پروژه
  • نوع و درجه کیفی مصالح (سیمان و سنگدانه‌ها)
  • تجهیزات و ماشین‌آلات مورد استفاده برای تولید وحمل‌ونقل بتن

دستمزد کارکنان، هزینه‌های مربوط به خدمات بیمه‌ و دیگر هزینه‌های جانبی از دیگر عواملی هستند که بر قیمت نهایی بتن تأثیر می‌گذارند. در کنار اینها، به دلیل نوسانات بازار جهانی و تأثیرات آن بر نرخ بتن آماده، قیمت بتن آماده را حتماً هنگام خرید و بستن قرارداد بررسی کنید.

قیمت بتن آماده عیار 250 چگونه تعیین می‌شود

مزایا و معایب استفاده از بتن عیار 250 چیست؟

مزیت‌ها:

  • مقرون‌به‌صرفه به نسبت بتن‌های عیار بالاتر
  • مقاومت قابل قبول برای ساخت‌وسازهای متوسط
  • امکان تولید بتن آرمه با کارایی بالا و هزینه پایین
  • کاربرد چند منظوره (هم به‌عنوان بتن معمولی و هم مناسب ساخت بتن آرمه)

 معایب:

  • مقاومت کمتر در قیاس با بتن‌های عیار 300 و بالاتر
  • نامناسب برای استفاده در سازه‌های بلند و ساختمان‌های دارای کاربری ویژه (نیازمند مقاومت خاص و بالا)

مطالعه بیشتر : بتن اکسپوز

مزایا و معایب استفاده از بتن عیار 250 چیست

نحوه تعیین مقاومت و کیفیت بتن عیار 250 در آزمایشگاه‌ها

مقاومت مشخصه یا مقاومت فشاری بتن از مهمترین شاخص‌های سنجش کیفیت آن است. مقاومت عیارهای مختلف با یکدیگر تفاوت دارد و معمول آن است که با افزایش عیار، مقاومت بتن نیز در برابر فشار افزایش می‌یابد. مقاومت 28 روزه بیشینه تحمل بتن سخت‌شده در برابر فشار را نشان می‌دهد و بتن باید آزمایش مقاومت را با موفقیت پشت سر گذاشته باشد.

در ارزیابی کیفی بتن عیار 250، افزون بر آزمایش مقاومت 28 روزه فاکتورهایی مانند اسلامپ یا میزان روان‌بودن بتن، چگالی و تراکم آن، رطوبت بتن و جذب آب، میزان ترکیب مواد سازنده، ترکیبات شیمیایی بتن، شرایط عمل‌آوری و… باید مورد بررسی قرار گیرد.

مطالعه بیشتر : بتن غلطکی

نحوه تعیین مقاومت و کیفیت بتن عیار 250 در آزمایشگاه‌ها

نکات فنی در حمل و ریختن بتن عیار 250 در محل پروژه چیست؟

حمل و انتقال بتن باید به‌شیوه‌ای باشد که جداشدگی اجزای بتن و همچنین آلودگی آن به مواد مضر اتفاق نیفتد. سرعت پایین انتقال از محل بچینگ تا سایت پروژه، اختلالاتی چون کاهش اسلامپ، آب‌انداختگی، کاهش مقاومت و… پیش خواهد آورد.

زمان مجاز بتن‌ریزی باید براساس آیین‌نامه‌ها و استانداردهای مانند آبا (آیین‌نامه بتن ایران) و استاندارد ملی ایران شماره ۶۰۴۴ تعیین شود تا کارایی بتن (پمپ‌پذیری، تخلیه و تراکم مناسب آن) زودتر از موعد از دست نرود. توجه به ماشین حمل، رعایت دمای بتن‌ریزی و دیگر ملاحظات و مقررات مربوط به آبدهی، ویبراسیون، قالب‌بندی و… نیز باید زیر نظر کارشناس پیگیری شود.

همچنین از آنجا که بتن عیار 250 برای ساخت بتن مسلح نیز کاربرد دارد، میلگرد به‌کاررفته در آن باید از نوع میلگرد A2 (میلگرد نیمه‌‌خشک یا آرماتور آجدار) باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *